Vård & Omsorg, Medicin

Språkkurs med Medicin Bas – ett snabbspår för nyanlända!

Barometern beskriver i ett reportage 2016.04.18 hur nyanlända läkare, sjuksköterskor, tandläkare och apotekare från Irak och Syrien, redan innan asylprövningen är klar, träffas två gånger i veckan på Folkuniversitetet i Kalmar för att förbereda sig för att jobba i sina yrken i Sverige.
”–Vi läser en bok om enkel medicin. Det är för språkets skull. Själva innehållet kan de redan, men de kan inte de svenska termerna, säger Annika Rosen, sjukgymnast och lärare i svenska och vård."

Läs reportaget och se Barometerns filmklipp genom att klicka här
 

AKTUELLT URVAL

NYHET!
Människokroppen
Boken vänder sig till elever på högstadiet och språkintroduktionen på gymnasiet. Boken kan ingå i biologiundervisningen men kan också användas i undervisningen i svenska som andraspråk som exempel på ämnesrelaterat språk. 
Läs mer


Medicin Bas
ett läromedel om kroppens uppbyggnad och funktioner och de vanligaste sjukdomarna. Texterna innehåller bland annat sjukdomarnas orsaker, symtom och behandling.

Läs mer


Medicin Bas – FACIT
Facit till bokem "Medicin Bas".

Läs mer


Från topp till tå – Om människokroppen på lätt svenska
Boken ger grundläggande kunskaper i människokroppens anatomi och fysiologi.Boken är avsedd som ett komplement till de läromedel, som normalt används inom Sfi och Svenska 2. 

Läs mer


Medicinska texter
– Svenska som andraspråk

ett komplement till de allmänna läromedlen i Svenska som andraspråk och passar på de flesta vårdutbildningar.

Läs mer